Friday, April 03, 2015

Katutaidetta osa 5 - BOngauksia

Käväisin tovi sitten Pispalan feimillä tehtaiden taideteoksia tutkailemassa. Kaikkien muiden hienojen piissien lisäksi sieltä löytyi lisää Kabs / Bozer -materiaalia. Ilokseni huomasin, että syksyinen synttärikuva oli edelleen paikoillaan kattohuopatehtaan radanpuoleisessa ovessa.

Kolme uutta kuvaa löytyi siis tehtailta. Niistä ensimmäinen kattohuopatehtaan puolelta.


Seuraavat kaksi olivat tulitikkutehtaan seinissä:




Tuosta jälkimmäisestä on signeeraus jäänyt pois, mutta luulisin tämänkin olevan Bozerin käsialaa. Jos näin ei ole, niin korjataan asia kuntoon.

Uusin löytö oli Näsinsillan alla, kun kävin pitkästä aikaa tsekkaamassa tuon legendaarisen seinän tilanteen. Tutun näköinen kuva tämä seuraava:


Tarrojakin on tullut bongattua ympäri keskustaa.

Lukkosillan tarra tuli vastaan heti edellisen päivityksen jälkeen marraskuussa, mutta on joutunut odottamaan tähän saakka pääsyä esiin. Aika alkaa jo taistella tätäkin tarraa vastaan, onhan sen sijoituspaikka suhteellisen märkä.


Hallituskadulla on yksi sähköboksi, jossa näkee paljon tarroja.


Kuninkaankadulla, Sokosta vastapäätä oli ränniputkessa tutun näköinen naama.


Vanhan YO-talon, nykyisen Musiikkiteatteri Palatsin seinässä olevassa sähköboksissa Kauppakadulla olevasta tarrasta sain tiedon kaverin instagramin kautta. Pitihän tämä käydä mahdollisimman pian kuvaamassa talteen.


Vuolteenkadulla, Sorinaukion kupeessa, Putka Tattoon ikkunan alla olevassa sähköboksissa oli hauskalla tekstillä varustettu tarra:


Olimme taannoin käymässä Sorsapuistossa ja kotimatkalla kävelimme Tammelantorin ohitse. Samalla tutkin Tammelan Tokmannin seinässä olevaa pömpeliä, joka on hienosti tarroitettu ja josta kerroin aiemmassa päivityksessä. Ikävä kyllä ilmasto tekee omaa tappavaa työtään näille tarroille ja suurin osa niistä alkaa olla jo pudonnut irti.

Sen sijaan Asematunnelissa ei sää haittaa. Sieltä löysinkin pari itselleni uutta tarraa.



Lähdin myös merta edemmäs kalaan, kun kävin Helsingissä. Kävellessäni Bulevardia pitkin bongasin likimain tuhoutuneen tarran, joka lienee tutun piirtäjän tekosia.


Loppuun laitan Flickristä bongaamani kaksi piissiä. En ole vieläkään ehtinyt uudelleen Hatanpään feimille tsekkaamaan niiden seinien uusinta tilannetta, joten kun kerran nämä kaksi kuvaa löysin niin liitetään ne tähän.



Kuvat on ottanut Pauli Lindfors.

1 comment:

Elina said...

Hienoja! Super!