Tuesday, May 26, 2015

Varoitus! Spoilereita!

Kun liikkuu paljon ulkosalla, pää pyörii koko ajan sopivia kuvauskohteita etsien. Oli sitten kyseessä klassikkoautot, tarrat, stencilit, graffitit, patsaat, ihan mitkä vaan. Huomasin siis kulkiessani, että tässä Amurin alueella on näkynyt yllättävän paljon urheilullisempia autoja, joihin on lykätty takaluukun päälle pulikkaa vaakatasoon menoa tasoittamaan.

Siitä sikisi idea tehdä kuvapäivitys, joka keskittyy autoihin, joissa on muhkeat spoilerit. Ensimmäisenä vuorossa on tämä oranssi (konepelti on musta) Toyota, jota ensin luulin Hondaksi.



Viereiseltä kadulta, Pyynikin uimahallin kupeesta löytyi tämä valkoinen Toyota, jota koristavat spoilerin lisäksi vauhtiraidat sekä konepeltiä amerikkalaista amerikkalaisempi kotka.



Tässä vanhojen puutalokorttelien paikalle rakennettujen kolmikerroksisten kerrostalojen rykelmässä on se hyvä puoli, että täällä näkee paljon klassikkoautoja. Ja myös näitä spoilerivehkeitä. Amurinkadun varrella olen useasti nähnyt parkissa tämän Mitsubishi Lancerin.



Jos lasketaan pois ne tummansiniset, keltaisella raidalla varustetut rallikopio-Subarut, ensimmäinen spoilerikaara oli musta Mitsubishi, joka parkkeerasi useasti tähän meidän keittiön ikkunan alle. Välillä meidän leppoisasti Kiusankappaleeksi tituleeraama (nimi tulee Autot-leffassa nähtävästä nelikosta) menopeli on parkissa Satakunnankadun varrella, niin myös tällä kertaa, kun pääsin tarvittavat kuvat nappaamaan.



Enempää ei näiden neljän lisäksi täällä sitten ollutkaan, mm. yksi Mitsu, joka on aikaisemmin ollut usein lähikaupan edustalla parkissa, on nyt loistanut poissaolollaan. Jahkailin tämän päivityksen kanssa, koska tuntui ettei neljä spoileria vielä riittänyt.

Päätin sitten suopeiden olosuhteiden johdosta laajentaa kuvausaluetta. Käväisin kuvaamassa graffiteja Santalahden tehtailla ja sieltä löysin tämän upean sinisen spoileri-Ladan.



Laivapuiston ja Nalkalantorin parkkipaikalta löysin sitten vihdoin sen Subaru Imprezan, jota olenkin jo kaipaillut. Tällä kertaa värinä oli musta ja logo oli hauskan pinkki. Malli on WRX STi.



Lähdin vielä lasten nukahdettua iltalenkille ja niinhän siinä kävi, että reissulta löytyi tästä ihan lähistöltä kaksi rakkinetta. Ford Mustang SVT Cobrassa on aika maltillinen takasiipi.



Iltalenkin lopuksi havaitsin vielä Kortelahdenkadun varrella olevalla parkkipaikalla sinisen Volkswagenin, joka lienee Bora.



Nyt voi huokaista tyytyväisenä, kun tämäkin proggis on saatu onnellisesti valmiiksi. Voi alkaa samantien katselemaan jo jatko-osaa :)

1 comment:

Elina said...

Tällaiset autot eivät varsinaisesti ole lemppareitani (yllätys!), mutta tämä kokoelma on hieno. Jatko-osa ei olisi yhtään hullumpi.