Thursday, January 23, 2014

Leffa-arvostelussa omankädenoikeutta ja kaahailukomediaa

TV:n hankkimisen jälkeen olemme yrittäneet purkaa pitkää katsottavien leffojen riviä. Jonkin verran on tullut tilattua arvosteluun elokuvia, osa on hankittu läheisestä leffadivarista ja osa on lainattu mm. appiukolta.

Pari leffaa omaavat klassikkoaseman. Ensimmäisenä on The Punisher - Tuomari, jonka pääosassa nähdään ruotsalaisjätti Dolph Lundgren ja muina tähtinä Louis Gossett Jr (mm. Iron Eagle -leffat) ja Jeroen Grabbe (Matrix 2:n Merovingi).


Lundgren oli kovassa iskussa tuohon aikaan, cv:ssä loistivat 007 ja kuoleman katse, Rocky IV, He-Man & Masters of the Universe sekä Punainen skorpioni. Gossett oli myös kasaritoiminnan peruskasvoja. Tähtiosasto oli siis kunnossa. Miksi siis juoni piti olla niin poikkeava loistavista ja suosituista sarjakuvista?

The Punisher on hyvä toimintaelokuva, mutta jotain siitä jää kuitenkin puuttumaan. Sen se kuitenkin sai aikaiseksi, että oli pakko kaivaa Juutuubasta esiin Biohazardin video biisistä Punishment.

>> Arvio Filmitähti.fi-sivuilla

Toinen klassikko on pullollaan tähtiä ja heidän viljelemäänsä huumoria. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa. Kyseessä on tietenkin The Cannonball Run eli Kanuunankuularalli. Tähtinä ovat mm. Burt Reynolds, Roger Moore omana itsenään, Dean Martin, Charlien enkeli Farrah Fawcett sekä tuolloin vielä länsimaissa tuntematon kiinalaisväkkärä Jackie Chan.


Burt oli tuohon aikaan valkokankaiden komistus, joka oli hyvä vakavammissa rooleissa, mutta loisti näissä komedioissa. Tätä elokuvaa katsoessa ei voi kuin tulla hyvälle mielelle ja mikä parasta, realismi loistaa näissä vanhoissa häröilyleffoissa poissaolollaan, mikä nykypäivänä tuntuu todella vapauttavalta.

>> Arvio Filmitähti.fi-sivuilla


No comments: