Tuesday, December 02, 2014

Klassikot

Kuten olette varmaan huomanneet, olen laittanut muutaman päivityksen, joissa on ollut aiheena vanhat, tyylikkäät perusautot. Kuin sopivasti tähän innostukseen, löysin taannoin tuosta meidän lähi-Valintatalosta lehtitelineestä uuden (ainakin minulle) lehden, joka oli pakko saada. Tuo lehti oli Klassikot.


Meillä oli aikoinaan tapana ostaa kauppareissulta jotkut lehdet luettavaksi, kun tulimme viettämään viikonloppulomia tänne Tampereelle ja yövyimme Omenahotellissa. Useimmiten valitsin jonkun lontoonkielisen musiikkilehden, kuten Classic Rockin. Tulihan siinä yleensä mukana pahviläpyskässä cd-levy, jolta saattoi löytyä jotain hyvääkin musiikkia.

Kun muutimme sitten Tampereelle, tapa on hieman jäänyt, mutta jokusen kerran olen kaupasta lehden napannut ja jatkanut samalla linjalla. Olen kuitenkin viime aikoina jättänyt lehden ottamatta, koska mitään mielenkiintoista ei ole ollut tarjolla. Kotiinkannettuna tulevat kuitenkin itselle ne tärkeimmät: Soundi ja Urheilulehti.


Paitsi siis nyt Klassikoiden kohdalla oli pakko suorittaa hankinta. Ja kun lehti oli havaittu hyväksi ja kiinnostavaksi, alkoi seuraavan numeron odotus. Onneksi odottavan aika ei ollut pitkä ja uusi numero tulikin pian hyllyyn ostosuoritusta varten. Tässä uusimmassa numerossa on juttu täällä Tampereella, Särkänniemen kupeessa Mustanlahden satama-alueella joka kesä keskiviikkoisin tapahtuvasta Tampereen alueen mobilistien järjestämästä klassikkoautojen kokoontumisesta. Kuvasarjasta löytyi muutama tuttu kulkupeli, joita on tullut nyt parin kesän aikana siellä nähtyä.

Tuossa kokoontumistapahtumassa on mukavaa se, että siellä ei ole tarjolla pelkästään perinteisiä jenkkirautoja, vaan myös laaja kattaus näitä vähän tavallisempia autoja vuosien varrelta. Niitä, joita on nyt tullut kova innostus kuvata.

Klassikot-lehdellä on myös nettisivut, mutta niitä en ole silmäillyt. Sama juttu on aiemmin tilauksina tulleiden Suomen Luonto sekä Tähdet ja avaruus -lehtien kohdalla. Ei niitä juttuja jaksa käydä netistä lukemassa, ne ovat parhaita printtimuodossa.



Suosittelen nappaamaan lehtihyllystä Klassikot-lehden ja heittäytymään nostalgian vietäväksi, muistelemaan kaikkia niitä nykyään hassunnäköisiä, mutta uskomattoman hienoja ja persoonallisia autoja. Nykypäivän autot ovat niin samasta muotista puristetun näköisiä, että ei tylsemmästä väliä.

Tämän päivityksen kuvituksena on Onkiniemen tehdasalueelta (vanha Suomen trikoon tehdas) löytämäni vanha Ford Taunus Transit -paku. Upean näköinen peli! Autowiki-sivu tietää kertoa seuraavaa:

"Ford Taunus Transit oli Fordin ensimmäinen Transit -malliston auto, jota myytiin aluksi nimellä FK 1000. Autoa valmistettiin Saksassa vuosina 1953-65."

Tämän Transitin ja muiden tähän mennessä kuvaamieni autojen kuvat löydät Flick-kansiostani.

1 comment:

Elina said...

Autot on yleensä melko tylsä aihe, mutta noi vanhat perusautot on niiiiin ihania. Voi että! Suloisia suorastaan.