Friday, May 20, 2011

Levyarvostelussa The Dwyers ja Royal Republic

The Dwyers: Bowling with Jesus

(AP-levyt)

* * * * *

Turkulainen The Dwyers kuuluu samaan konklaaviin kuin Kakkahätä-77 ja The Heartburns. Yhtyeen vuonna 2009 ilmestynyt debyyttialbumi Gas Station Masturbation oli tehokas nippu punkbiisejä. Uudella levyllä bändi kuulostaa omalta itseltään ja hieman myös muiltakin.


Bowling with Jesus jyrää eteenpäin kuin juna. Ainoa suvantokohta – hyvässä mielessä tietenkin – on viitosbiisi Nothing More To Say, jolta kuuluu vahvat Social Distortion ja Backyard Babies –assosiaatiot. Muuten biisimateriaali on taattua katupunklaatua. Tarttuvia kertosäkeitä riittää joka raidalle. Levyn nimi viittaa kulttileffa The Big Lebowskiin ja biisissä Payday kuullaankin pieni katkelma leffasta.

Eemeli Lehtosen ja Kakkis-rumpalina tunnetun Mirko Metsolan yhteispeli laulaja-kitaristeina toimii loistavasti. Äijien sopivan räkäinen ja rähisevä ulosanti sekä näppärä kitarointi on mukavaa kuunneltavaa. Rytmiryhmä Anttoni Alho (basso) ja Mikko Järviö (rummut) pitävät biisit kasassa. Kertakaikkisen ihanaa rokkia tämä on.

Royal Republic: We Are The Royal (Deluxe Version)
(Supernova)

* * * * ½

Ruotsalaiset ovat jälleen onnistuneet. Kymmenisen vuotta suurimman huuman jälkeen Scandinavian Action Rock –genressä kuullaan uusia, hyvin onnistuneita tuulia. Niitä tarjoilee Malmössä vuonna 2007 perustettu retkue, johon kuuluvat laulaja-kitaristi Adam Grahn, kitaristi Hannes Irengård, basisti Jonas Almén sekä rumpali Per Andreasson.


We Are The Royal on räminärokkia ruotsalaisten The Hellacoptersin ja The Hivesin, norjalaisen Glueciferin, kanadalaisen Danko Jonesin ja suomalaisen The Flaming Sideburnsin hengessä. Suositellaan siis kaikille yllämainittujen bändien ystäville.

Bändi levytti We Are The Royalin tuottaja Anders Hallbäckin avustuksella Malmössä vuonna 2009. Platta julkaistiin helmikuussa 2010. Tämä arvostelussa oleva versio on uusi, kolmella bonuskappaleella varustettu Deluxe Version. Kaksi kappaleista on akustisia versioita levyn biiseistä (Tommy-Gun ja I Must Be Out of My Mind) ja yksi on kokonaan uusi, ennen julkaisematon kappale (Take Me Alive).

Hittibiisejä levyllä ovat Full Steam Spacemachine, 21st Century Gentlemen sekä em. Tommy-Gun nopeana, sähköisenä versiona.

Sitten tähän loppuun marmatusosasto. Kun kerran kyseessä on oikein deluxe-versio niin olisihan se kivaa, että se deluxe-osuus olisi jotain muhkeampaa kuin kolme bonusbiisiä. CD:n ostajalle sanoitukset olisivat varmasti aika kiva olla luettavissa eikä edes jonkinlainen pieni kansivihko olisi pahitteeksi digipak-kannen lisäksi.

Levyarvioita lisää täällä!

No comments: