Wednesday, November 19, 2014

Autot 3 - ylläripyllärilöytö ilahdutti

Silmä tarkkana olen kulkenut ympäri Tamperetta, mutta eipä ole enää kovinkaan montaa vanhaa tai muuten vaan kiinnostavaa kaaraa näkynyt. Tänään sitten tilanne muuttui mukavasti. Lähdimme autolla kohti Kaupin metsää, aikeena mennä lasten kanssa metsäretkelle nauttimaan luonnon rauhasta ja vihreydestä.

Ensin kurvasin kuitenkin Pyynikintorin kupeessa olevalle Heinätorille, jonka kierrätyslaatikoihin singahti pari pussillista kirppisasiakkaille kelpaamattomia vaatteita. Koska olimme Pyynikintorilla, päätimme käydä hakemassa Pyynikintorin lihasta (aivan mahtava lähikauppa) eväspasteijat reissulla nautittavaksi.

Kun kaarsin auton Lihan eteen, huomasin kadunvarteen pysäköidyn tummanpunaisen farmariauton. Olin taannoin löytänyt Valintatalosta mainion Klassikot-autolehden, joka keskittyi enemmänkin vanhoihin perusautoihin kuin normaalit saman tyylin autolehdet, jotka ovat pullollaan jenkkirasseja. Kyseisessä aviisissa oli juttu Pyynikillä sijainneesta vanhasta farmari-Angliasta, joka oli juuri samanvärinen. Hetkisen luulin, että Anglian omistaja oli tuonut bilikan vanhoja kulmia muistelemaan, mutta sitten huomasin, että tämähän on tsekkiläistuotantoa oleva kaara.


Erittäin hieno Skoda Octavia, vai mitä? Itselle tuli ainakin uutisena se, että Octavia on näinkin vanha mallinimike Skodan tuotannnossa.

Metsäretken jälkeen lähdin käymään Jankassa. Ajoin Petsamon omakotitaloalueen läpi, koska tiesin siellä majailevan vanhan avolava-auton, joka olisi kiva saada kuvatuksi. Kahteen otteeseen olemme ajaneet ohi pimeällä, jolloin kuvaaminen ei tule kysymykseen. Nyt oli oiva tilaisuus tilanteen korjaamiseen.



Olipas siinä upea Chevy, jota on näemmä käytetty viime aikoina ainakin polttopuiden kuljettamiseen. Talon, jonka edustalla Chevy-vanhus seisoi, pihalla oli myös vanha bensiinipumppu. Missäköhän käytössä se on?

Enemmän kuvia tuttuun tapaan Flickr-kansiossa. Sinne siis, mars mars!

1 comment:

Elina said...

Ihania, suloisia autoja. Ei mitään machoja, vaan turvallisen oloisia menopelejä.