Tuesday, November 04, 2014

Katutaidetta osa 4 - Kabs tai siis Bo

Uusia Kabseja etsiessäni olin jo bongannut pari uutta tarraa, joiden kädenjälki oli tuttua, Mutta niissä oli eri signeeraus: BO. Koska en ollut varma tekijästä, en ole näitä kuvia vielä täällä jakanut. Ystävällinen blogin lukija kuitenkin informoi minua Kabsin kirjailevan tekosensa nykyään BO:lla. Ajattelin, että näitähän voisi siis laittaa jälleen näkyville. Ja koska olin löytänyt monta itselle uutta Kabsia.

Ensimmäisenä näistä on jo toukokuussa bongattu Uittotunnelin Näsijärven puoleisen suuaukon synttärijuhlakuva. Hienot värit ja tunnelma selkeästi kohdallaan ;-)


Saman toukokuisen päivän iltana löytyi Satamakadulta pari tarraa. Ensimmäinen on erinomainen potretti. Alempi tarra oli hankalampi kuvattava, kun tolppa on sen verran kapea.



Matkaa jatkettiin kohti Hämeenpuistoa. Heti puistoon kääntymisen jälkeen oli sähköboksissa tarra, joka ei jättänyt arvailuille sijaa. Tämä tarra on jo saanut lähtöpassit boksista.


Kesäkuussa Tammelassa katse osui liikennemerkkiin: bingo! Tai siis Kabs!


Heinäkuussa näin ensimmäisen kerran uudella signeerauksella BO tämän tarran sähköboksissa, matkalla Santalahden tehtaille.


Elokuussa löytyi liikennemerkistä toinen BO. Tuimalla ilmeellä on ukko varustettu tällä kertaa.


Matkalla Stockmannille pitkin Kyttälänkatua löytyi ensin ränniputkesta tämä tarra. Hauskat värit.


Ja Levykauppa Äxän ikkunasta tällainen piippu-ukkeli.


9/11 oli päivämäärä, kun Tuomiokirkonkadulla osui silmään tarra, joka oli kuvattava tietenkin heti.


Lokakuun alussa pääsin vihdoin taas käväisemään tehtailla. Olin jo aiemmin bongannut itse taiteilijan työssään tekemässä ulko-oveen naamakuvaa. Tuo teos paljastui synttärionnitteluksi.


Kattohuopatehtaan sisältä löytyi toinenkin hieno maalaus. Nämä kuvat ovat huikeita. Tällaisia olisi mahtava nähdä enemmän ja helpommin päästävissä paikoissa, esim. kaupungin keskustassa. Siellä, minne niitä tarrojakin on saatu heitettyä.


EDIT: oli unohtunut yksi kuva kyydistä, pitäähän se lisätä tähän alle. Tutun näköinen hahmo tuolta ylhäältä.


Ainakin yksi teos on tullut lisää Pispala Famelle. Pitää käydä lähiaikoina katsomassa, olisiko se siellä vielä vai onko joku jo telannut päälle...


1 comment:

Elina said...

Täytyy taas sanoa, että tosi, tosi hienoja! Mahtava tyyli piirtää ja maalata. Sulavia, surumielisiä hahmoja. Kaupunkiin vaan lisää näitä.