Friday, April 08, 2011

DVD-arvostelussa Legenda suojelijoista – Ga’hoolen pöllöt

 
Warner Bros, 2010. Ohjaus Zack Snyder. Kuvaformaatti 16:9 Anamorfinen Widescreen 2.41:1. Ääni DD 5.1. Kesto 96 min.

Soren ja Kludd ovat nuoria tornipöllöjä, joiden isä ennen nukkumaan menoa tarinoi legendaaristen suojelijoiden edesottamuksista. Lentämistä vasta opetteleva kaksikko putoaa normaalin kahinoinnin päätteeksi puusta alas maanpinnalle ja joutuvat isojen pöllöjen kaappaamiksi. Heidät kuljetetaan Ylväiden luokse. Soren päättää vastustaa näitä ja pakenee, mutta Kludd innostuu heidän jutuistaan. Soren etsii Suojelijoita ja lopulta löytää heidät. Suojelijoiden ja Ylväiden välillä alkaakin saman tien taistelu, jossa nuorella Sorenilla on tietenkin iso ja ratkaiseva rooli.


Paketin kansikuvassa – ja muissakin mainoksissa – niin ihanan herttaisilta näyttäneet pöllöt ovatkin sitten jotain aivan muuta. En ollut sen tarkemmin teatterijulkaisua ennen lukenut tästä leffasta arvosteluja ja olikin suuri yllätys huomata miten raa’an väkivaltainen ja hurja Legenda suojelijoista onkaan. Eikä sopivasti tilanteita keventävää huumoria ole lainkaan. Leffa tuo mieleen sekä Harry Potterit että Taru sormusten herrasta -trilogian. Ei tätä alle kouluikäisille voi suositella millään.

Taistelukohtauksissa ohjaaja Snyder (mm. 300 ja Watchmen) käyttää nykytyylin mukaisesti paljon hidastuksia ja näyttäviä kuvakulmia, jotka näyttävät teräväpiirtona varmasti todella upeilta.

DVD:n lisämateriaalina on pätkä True Guardians of the Earth, jossa leffan hahmo Diggerin ja jenkkitv-sarjassa näyttelevä nuori Rico Rodriguez esittelevät erilaisia pöllöjä ja saavat haastattelujen muodossa tietoa ympäri maailman uhanalaisista pöllölajeista. Toisena lisukkeena on omaan makuun todella kökön näköinen – koska on tietokoneanimaatio – lyhäri, jossa seikkailevat allekirjoittaneen suosikki Kelju K. Kojootti ja Maantiekiitäjä. Nastaa nähdä pitkästä aikaa tämä klassikkokaksikko jälleen vauhdissa, mutta kyllä sen vanhaan tyyliin piirrettyä ja väritettyä pitää olla.

Leffa: ***
Ekstrat: ***



 

1 comment:

Elina said...

Tämä leffa oli pienoinen pettymys. Pöllöt ovat makeita eläimiä ja oli harmi, että ne oli näytetty niin julmina otuksina rautakynsineen ja maskeineen. Eläimiähän nekin vain ovat... Leffa ei välttis tee oikeutta oikeille pöllöille. Tykkään enemmän huumori- ja söpöstelyanimaatioista kuin tämmöisistä ns. isojen lapsien piirretyistä.