Wednesday, April 13, 2011

Levyarvostelussa The Wrecking Queens

 
Embrace the Fall (Sony, 2011)

* * * * ½

Myrzin lukiosta (tai siis nykyään Vaskivuoren) alkunsa saaneen The Wrecking Queensin debyyttilevyä on odotettu jo monta vuotta. Viiden biisin EP Take Me Home ilmestyi jo kolme vuotta sitten, keväällä 2008. Bändi on kuitenkin hieronut tuotosta suuren levy-yhtiön suojissa rauhalliseen tahtiin ja nyt on vihdoinkin valmista. Ja hyvältä Embrace the Fall kuulostaa.


The Wrecking Queensin musiikki on bändin itsensä nimeämää ”misubiittiä”. Se pitänee paikkaansa, ainakin jos se tarkoittaa, että rankimmasta autotallirockista on siirrytty selkeämpään ja popimpaan suuntaan. Niille, jotka pitävät mm. Kings of Leonista, The Killersistä, Juliette Lewisista ja The Soundsista, tämä levy kuuluu ehdottomasti hankintalistalle.

Levy käynnistyy hienosti kappaleella Embrace (The Love Song) ja jatkuu menevällä This is the Callilla. Sitten tulee ensimmäinen notkahdus. Niinkin hieno kappale kuin Irreversible onkin, ei sen paikka ole kolmantena, vaikka miten olisi nykypäivän musiikkikuuntelutottumukset muuttuneet ja shufflet ynnä muut ipodeissa ja playereissa vallalla. Kaikki tuossa kappaleessa huutavat levyn päättävän biisin suuntaan, mutta jostain syystä se on nostettu näin ylös. Huono valinta.

Sen jälkeen päästäänkin taas hyvään vauhtiin. Siitä pitää huolen sinkkunakin julkaistu Middle and Between. Levyn ehdottomia hittibiisejä, joita kuljettaa eteenpäin tarttuvat basso- ja kitarariffit. Wildest Heart –biisistä tulee mieleen 1980-luvun U2. Biisillä kuullaan mm. banjoa ja huuliharppua. Sitä seuraava Hawaii surffailee hienosti ja nostaa mieleen kuvat palmuista, biitseistä, aalloista ja auringosta.

Trouble Sleep at Night on hieno, suoraviivainen roketti, Put Your Hand in My Hand puolestaan mahtipontinen stadionrockbiisi aaltoilevine soundeineen. Seuraavaksi kuullaan hauskalla syntikkamelodialla varustettu tanssipopbiisi I Believe. Levyn päättävä Lyon on Irreversiben tyyliin juuri sellainen rauhallinen kappale, jonka tahtiin on kiva pistää homma nippuun.

Levy ansaitsee lähes täydet pisteet, ainoastaan tuo yhden biisin sijainti levyllä laskee pinnoja. Nöpsystä (laulu), Mallasta (basso), Jennistä (kitara) ja Katjasta (rummut) on kehkeytynyt todella hyvä ja tarttuvia poprockbiisejä tekevä orkesteri. Keikoilla todella energisesti ja innostuneesti esiintyvä ryhmä on saanut mahdollisuuden tehdä hyvä debyyttilevy ja he käyttävät tuon mahdollisuuden erittäin hyvin.

Lisää levyarvosteluja täällä!
 

1 comment:

Elina said...

Olet kyllä ihan oikeassa tuossa kolmosbiisijutussa. Tuntuu, että kesken hyvän meiningin olisi aika lopettaa bileet. :) Ihana biisi kerrassaan, mutta vähän väärässä kohdassa.

Hyvä, erinomainen, vaikkakin jollain tapaa yllättävä levy (hyvässä siis). Odotin, että levy olisi pelkkää rokkia, mutta siinähän on vaikka mitä muutakin.

Jos Suomesta pitää jotain laittaa kansainvälisille markkinoille, niin tämä voisi olla se. Kuten mainitsit esim. The Soundsin tykkääjät voisivat diggailla tästäkin.