Wednesday, July 21, 2010

Bulu bulu bulu

Bongattiin männä viikolla iltaisella ostosretkellä Otalammen ja Vihdintien risteyksessä sijaitsevassa S-Marketissa itse lintubongarimestari ja hupailumies Pirkka-Pekka Petelius. Kokopartamoodissa nykyään usein viihtyvä PPP oli kaupassa ostoksilla yllään ikivanha Tanskan maajoukkueen pelipaita, selässä nimi Lerby.

Vuonna 1958 syntynyt vasuri Søren Lerby pelasi vuosina 1975-1983 Hollannin Eredivisiessä Ajax Amsterdamin joukkueessa 206 ottelua, teki 66 maalia ja voitti 5 mestaruutta sekä voitti 2 Hollannin cupia. Sen jälkeen vuorossa oli Saksan Bundesliga ja Bayern München, jossa tilille tuli 89 ottelua ja 22 maalia sekä 2 mestaruutta. Myös Münchenissä tuli 2 cupin voittoa.



Kaudeksi 1986-87 Lerby siirtyi Ranskan Ligue 1:een ja AS Monacon paitaan. Ruhtinaskunnan joukkueessa Lerby pelasi 27 ottelua ja maalasi 3 kertaa. Lerby palasi Hollantiin, tällä kertaa toiseen suurseuraan, PSV Eindhoveniin. Lerbyn lähdettyä Monaco voitti seuraavan kauden päätteeksi mestaruuden. PSV:ssä Lerby voitti 2 mestaruutta ja Euroopan cupin (nyk. Mestarien liiga). Finaalissa kaatui rankkarikisan jälkeen portugalilainen Benfica.PSV:n riveissä Lerby pelasi 81 ottelua ja teki 16 maalia.


Vasempana laitahyökkääjänä pelannut Lerby oli Tanskan maajoukkueen tähtipelaajia vuosina 1978-1989. Kaksien EM-kisojen lisäksi Lerby edusti Tanskaa vuoden 1986 MM-kisoissa Mexicossa. Tanskan karsiessa noihin kisoihin, Lerby pelasi marraskuussa 1985 ensin päivällä karsintaottelun Irlantia vastaan ja myöhemmin illalla Bayernin riveissä Saksan cupin (DFB-Pokal) ottelun VfL Bochumia vastaan.

Yhteenvetona Lerbyn pääsarjaura: 16 pääsarjakautta, 9 mestaruutta, 4 cupin voittoa, 1 Euroopan cupin voitto, 416 ottelua, 110 maalia. Lerbyllä oli tapana pelata ilman säärisuojia ja sukat alas rutattuina. Nykyään se ei olisi mahdollista.

Takaisin Peteliukseen ja tämän blogitekstin otsikkoon. PPP tuli aikoinaan julkisuuteen yhtenä MTV:n lauantaihittisarja Ollaan kuin kotonanne näyttelijöistä. Varsinainen tähti Peteliuksesta tuli TV1: puolella Velipuolikuun jäsenenä.


Sketsisarjan yhtenä osana PPP lauloi aina jonkin klassikkobiisin, kuten Dallapén hitin Muistan sua Elaine. PPP:n laulut olivat niin suosittuja, että Finnlevy julkaisi biisit levyllä Muistan sua Elaine. Levyn muita hittejä ovat Tahiti, Bulu bulu bulu, Isabell ja Siperia.


Levyä en ole vielä saanut hankittua, mutta onneksi spotify auttaa :) Kohta tosin on kesäloma ja edessä yksi reissu levykaupoille, ehkä sieltä irtoaa Muistan sua Elaine cd-muodossa \o/

No comments: