Monday, July 26, 2010

Viikonloppuna tapahtunutta...

Kovalla tohinalla saatiin kämppä kondikseen yhdistettyjä tupareita ja Simon 4kk-synttäreitä varten, tarjoiluja myöden. Porukkaa tuli paikalle ihan mukavasti, mutta hieman rupesi harmittamaan se, että vaikka ei kutsuissa ollut vastauspyyntöä, voisi sitä ilmoittaa ettei pääse paikalle. Varsinkin, kun paikallepääsemättömät olivat ehkä niitä halutuimpia, kun ei ole heitä paljoakaan tässä viime aikoina näkynyt ja oltaisiin saatu kunnon lastenkutsutkin aikaan. Nyt ainoastaan juuri yksivuotissynttäreitään juhlinut Elmo oli Simon lisäksi paikalla. Onneksi kuitenkin on vielä lukuisia juhlia tiedossa ja vauhtia tulee niissä piisaamaan :D



Lauantaina oli siis bileet, jotka jatkuivat lähes puoleenyöhön, johtuen viimeisen vierasparin myöhäisemmästä saapumisesta. Tarjoilut olivat mitä parhaat, itse loistin jälleen kerran onnistuneiden nakkipiirakoiden osalta, mutta vaimon herkut ne vasta herkkuja olivat! Kirsikkapiirakka ja mustikkavadelmatorttu olivat uskomattoman hyviä eivätkä kanameloni- ja kinkkumozzasalaatti kirsikoineen ja viinirypäleineen jääneet yhtään huonommalle arvosanalle. Kaiken kruunasi erittäin raikas ja piristävä raparperimehu. Nam.



Pyöräilykisa Tour de France eli Ranskan ympäriajo näki ratkaisunsa viikonlopun aikana. Kokonaiskisan voittanut Astana-tallin Alberto Contador oli ehtinyt 8 sekunnin karkumatkalle lievän huijauksen jälkeen, mutta pisti lopullisesti jauhot suuhun Saxo Bank -tallin Andy Schleckille lauantaisessa aika-ajosessiossa. Homma oli sitä myöden selvä ja sunnuntain viimeinen etappi ajeltiinkin mukavasti aina viimeiseen kolmivarttiseen saakka. Siitä lähtien etappi vasta alkoi muistuttaa kilvanajoa ja lopulta nähtiinkin hieno loppuratkaisu, jossa HTC:n Mark Cavendish kiri upeaan voittoon.



Olen aiemmin dumannut vuositolkulla ammattipyöräilyä tylsäksi ja inhottavaksi doping-lajiksi, mutta pakko tunnustaa sen olevan erittäin jännittävä laji katsottavaksi. Lankomiehen pyöräilyinnostus nostatti itselläkin kiinnostuksen ja lopullisen niitin jännitykselle antaa Eurosportin loistava selostuskaksikko Peter ja Christian Selin. Herrat, varsinkin Peter Selin, saavat todella tylsästä kyttäilyetapista (joka tosin ajettiin loppuun sankassa sumussa ja vuorenrinnenousua oli satoja, tuskallisia metrejä) loppuun saakka mielenkiintoisen.


Eilen sunnuntaina käytiin mummin ja ukin kanssa pitkällä kävelylenkillä lähimaastossa ja tällä loistokunnolla se tuntui jaloissa oikein mukavasti. Lenkin jälkeen nautiskeltiin loimulohisalaattia, jonka lohiosuus maksoi vaivaiset 15 euroa. Halpaa tuo jalokala :)

No comments: