Tuesday, July 13, 2010

MM-futiksen jälkimainingit ja helteet

Ikuinen alisuorittaja Espanja on nyt siis hallitseva Euroopan- ja maailmanmestari. Ansaitsivat voittonsa. Tuli finaalia katsellessa mieleen vuoden 1990 finaali Roomasta: altavastaajana lähtenyt Argentiina hakkasi kaikkea mikä liikkui ja tuomari oli helteessä. Lopulta, hommaan suivaantuneena, päätti antaa rankkarin, oli tilanne mikä tahansa. Sitten Völleriä "rikottiin" siinä suurin piirtein ainoassa puhtaassa taklauksessa ja Brehme iski pilkulta Länsi-Saksan viimeisimmän mestaruuden sinetin.

Nyt arguja esittivät oranssipukuiset hollantilaiset ja saksalaisten paikan on ottanut äärimmäisen organisoitu Espanja. Punapaidat (finaalissa tosin tummansinipaitaiset) nakuttavat syöttökuvioitaan kuin taannoinen konemaiseksi jatkuvasti haukuttu Saksa. Espanjalaispelurien onneksi he ovat ah niin komeita ja söpöjä, ettei valituksia harmaasta ja tylsästä pelistä tule juuri miltään suunnalta. Toisin kuin taannoin Saksalle.

Paljon oli suuria pettymyksiä kisoissa, mutta saivat ollakin pettymyksiä. Moni uusi peluri nousi huipulle näissä kisoissa. Uusi kausi kyttäilee jo nurkan takana, tänään ja huomenna pelataan Mestarien liigan 2. karsintakierrosta. Kohta on taas valioliigojen ja la ligojen vuoro aloittaa uusi kausi. Ja hetkisen päästä MM-kisoissa epäonnistuneet pelaajat ovat jälleen tutuissa puuhissa nöyryyttämässä heikompia joukkueita uskomattomilla suorituksilla ja nostamassa isoja rahoja työnantajiltaan. Pian kukaan ei sitten muistakaan enää, miten siellä MM-kisoissa meni.

Näin kävi neljä vuotta sitten mm. Manchesterissa, jossa hyvin äkkiä unohdettiin pahimman vihollisen Cristiina Ronaldon kikkailut, kun madeiralainen pyöritteli pikkuseuroja solmuun yhdessä Wayne Rooneyn kanssa. Nyt nämä molemmat tähdet epäonnistuivat kisoissa ja keksivät kaiken maailman selityksiä.

Veikkausliigassa Klubi porskuttaa kohti mestaruutta. Honka varmasti pistää vielä kampoihin, mutta on hyvin todennäköistä, että Töölössä nostellaan mestaruuspystiä syssymmällä. Perinteiset kaupungit Lahti ja Valkeakoski poistuvat ilmeisesti liigakartalta ja tilalle tulee liigan ikisuosikki, Rovaniemi. Muukalaislegioonineen ja surkeine olosuhteineen.

Mutta himputti vieköön, että on ollut viime päivät kuuma! Mietin tuossa, että miten näistä ei kärsinyt kahtena viime vuonna, mutta sitten tuli ahaa-elämys: kahden edellisen vuoden heinäkuut on tullut vietettyä Lapissa ja Norjassa, jossa ei tällaisiin hellelämpötiloihin ole päästy kuin parina päivänä lähes neljästäkymmenestä. Pitääpä hoitaa ensi kesän lomat siihen malliin, että pääsee rauhallisempiin lämpötiloihin.

No comments: