Friday, July 02, 2010

Mökkeilemään

Tänä viikonloppuna on sitten edessä jännät paikat. Muutaman tunnin päästä mennään ensimmäistä kertaa mökille Simon kanssa. Mutta luottavaisin mielin tässä lähdetään reissuun. Kiva päästä pitkästä aikaa luonnon keskelle :)

MM-kisojen puolivälierät on yleensä se paras hetki kisoja, tiukkoja hyviä matseja on varmasti tänään ja huomenna tarjolla. Pitäydyn edelleen ajatuksessani, että Brasilia ja Argentiina kohtaavat finaalissa. Pronssimatsiin voisivat yltää guayt eli Uru- ja Paraguay. Nokkelimmatpokkelimmat ovatkin tuon mahdollisuuden takia jo ehdotelleet E-Amerikalle lisäpaikkoja kisoihin vaikka useimmiten MM-kisoissa ovat eurooppalaiset pärjänneet ja toinen suurista eteläamerikkalaisista on ollut jatkuvasti mitalipelien läheisyydessä. Chile, Paraguay, Uruguay, Peru, Kolumbia, Bolivia. Ihan ookoo lössejä, mutta tokkopa mestarikandidaatteja kuitenkaan.

Aasialaisille vaadittiin lisäpaikkoja, kun homma toimi 8 vuotta sitten niin hyvin ja toinen isäntämaa Etelä-Korea pelasi pronssimatsissa. Eipä ollut aasialaisilla paljoa sanottavaa näissä kisoissa, kuten ei ollut 4 vuotta sitten Saksassakaan. Eiköhän ole parempi vaan pitää nykyiset määrät paikoillaan. Joku oli osuvasti veikannut eteläamerikkalaisten pärjäämisen syyksi samankaltaista sijaintia kuin heidän mantereellaan: korkealla sijaitsevia pelipaikkoja ja heikkoja mukavuushommeleita välipäivinä. Kuljetuspuoli on myös ollut tutumpaa etelänmaalaisille kuin moottoriteihin tottuneille eurooppalaisille.

Kohta kohti Haminaa ja saunaa ja ulkoilmaa ja hyttysiä ja lopulta sunnuntaista sukujuhlaa.

No comments: