Monday, July 05, 2010

Uusi viikko taas

Viikonlopun mökkeily meni mahtavasti. Uusi istumajärjestys autossa takasi rauhallisen menon, Simppa goisasi liki koko matkan Haminaan ja mökille. Syötiin iltapalaa, mummilta saatua mansikkapiirakkaa, teetä ja käytiin lopulta nukkumaan. Simolla oli kiva pikku pesä yläsängyllä ja Aatu-herra kävi ihmettelemässä, että "kuka on tuo minun pesässä tuhiseva ihmisotus?" :D

Lauantaina olikin kiirepäivä. Ensin käytiin torilla lihapiirakat nauttimassa ja vaateostosten jälkeen viivähdettiin tovi Kaisa-mamman tykönä. Sieltä sitten kaupan kautta takaisin mökille. Ai niin, ja käytiin hakemassa huutonetistä ostamani Clintin leffa Hillosta. Mökille päästyämme lähdettiin heti Koukkuniemen rantaan uimaan. Vesi oli niin lämmintä, että hieman harmitti tulla pois. On kyllä mahtavaa päästä uimaan.

Uimareissulta tultaessa pysähdyttiin toviksi Kylä maailmassa -tapahtuman ulkopuolelle. Sieltä mökille palattaessa Simo heräsi taas kerran päikkäreiltä, jotka jäivät liian lyhyiksi. Tuloksena aika itkuntäytteinen ilta, ennen kuin pikkupoika vaipui yöunille. Päästiin sitten lopulta saunomaan ja olikin rauhoittavaa istua löylyssä tovin verran ja nauttia päälle raikastavaa limonaatia.

Aamulla hääräiltiin ja syötiin aamiaista ja luettiin kirjaa pihakeinussa auringon porottaessa täydeltä sinitaivaalta. Viikonlopun jäljiltä itsellä hieman punoittava nahka, vaimolla hieman enemmän punoitusta havaittavissa. Ei kuitenkaan - ainakaan vielä - kiristä ahdistavasti ;)

Puoliltapäivin oli sitten aika siirtyä sukujuhliin. Syötiin siellä lohikeittoa, täytekakkua, teetä ja pidettiin arpajaiset. Ja samalla ihmeteltiin Elinan sukulaisia :D

Sukuloinnin jälkeen piipahdettiin pikaisesti mökillä hakemassa kamat ja lähdettiin kotimatkalle. Simo nukkui kuin tukki Porvooseen ja tankkaukseen saakka. Oli muuten jostain syystä paikallisella shelliexpressillä törkyhalpaa (muihin verrattuna) gasoliinia (1,394€), joten laitoin tietty tankin täyteen. Sitten pysähdyttiin murkinoimaan Porvoon mäkille. Simokin päätti heräillä ja huollettiin pikkupoika ruoan ja vaipan suhteen kuntoon. Pienen itkun saattelemana lähdettiin kotimatkan viimeiselle etapille, joka sujui lopulta rauhallisesti.

Kotona ukkelit menivät suihkuun ja äitin vuoro oli sen jälkeen. Simppa jaksoi tovin leikkiä, mutta iltaruokailun jälkeen uni tuli simmuun. Me istahdimme vielä toviksi lukemaan ja musiikkia kuuntelemaan ennen yöpuulle siirtymistä.

Aamulla heräsin ihmeissäni, kun Simo ei ollutkaan mesonnut yöllä. Olikin pakko herättää poika puoli kahdeksalta syömään, herra olisi varmaan nukkunut mielellään vieläkin pidempään :)

Vielä vakiokommentointi futiksen maailmaan. En nähnyt kuin 1. puoliajan ottelusta Brasilia-Hollanti. Matsi oli siihen saakka brasseilla ihan täysin hallussa, mutta jotain ihmeellistä sen jälkeen tapahtui - lukuunottamatta Uruguayn voittoa. Vaikka sekin tuli ihmeellisten tapahtumien jälkeen. Ensin siis Hollanti onnistui vihdoin MM-kisojen pudotuspelivaiheessa voittamaan Brasilian ja ottamaan tavallaan yllätyspaikan mitalipeleihin. Sitten Uruguay hoiti oman leiviskänsä vaikeimman kautta ja vei eteläamerikkalaisen maan mitalipeleihin.

Lauantaina Saksa oli yllättävän ylivoimainen mestariehdokas Argentiinaa vastaan. Ehkä argut päättivät, että kun unelmafinaali oli kariutunut jäädä pois itsekin jatkosta ;) Illalla vielä Espanja hoiti hommansa ja pudotti - vaikeuksien jälkeen kuitenkin - Paraguayn. Välierissä siis kaikki 3 eurooppalaista ja vain yksi eteläamerikkalainen maa.

Finaaliin toivoisin jompaakumpaa näistä vaihtoehdoista: täysin uudet osallistujat, eli Uruguay-Espanja tai sitten vuoden 1974 finaalin uusinta Saksa-Hollanti. No, ihan kohtahan tämäkin selviää :)

No comments: