Tuesday, December 19, 2017

30 vuotta sitten - yksi parhaista popvuosista, osa 3: Michael Jackson

Täytebiisejä ei paljoa ole Michael Jacksonin levyllä nimeltä Bad. Sinkkuja ja videoita tuli varmaan täydet kaksi vuotta levyn julkaisun jälkeen, maailmankiertuekin taisi olla jo kauan sitten päättynyt, kun Jacko ja kumppanit pistivät vielä pihalle viimeisiä lohkaisuja.

Biisilista on vakuuttava: nimibiisi Bad (videolla mukana mm. Wesley Snipes), The Way You Make Me Feel kävelyvideoineen ja mestarillisine bassorenkutuksineen, tukkajumalien kunkun ja Billy Idolin kitaristina tunnetun Steve Stevensin lurituksilla avittama Dirty Diana, eteerinen Liberian Girl (videolla Hollywoodin kerma).




Ensisinglenä julkaistiin Garretin kanssa duetoitu I Just Can't Stop Loving You. Lisäksi sinkkuina irroitettiin levyltä perus-Jacko-biisi Another Part of Me, allekirjoittaneen suosikki Smooth Criminal (jolla Jackson säksättää ikimuistoisesti) sekä Leave Me Alone (videolla huristeltiin ympäri Neverland Ranchin huvipuistoa).




Uskomatonta ajatella, että näiden kahdeksan sinkun lisäksi levyllä oli vielä muutama kappale, kuten menopala Speed Demon sekä Stevie Wonderin kanssa duetoitu Friends. Uskomatonta siksi, että Jacko ja legendaarinen Stevie saivat aikaiseksi niin keskinkertaisen ja perusvarman biisin, että se on levyn yksi unohdettavimmista raidoista. Jopa muutama myöhemmin uusintajulkaisuille mukaan otettu tuon ajan b-puoli on kovempaa materiaalia.

Pidin tätä levyä lainassa varmaan sen puolisen vuotta mikä nykyään on mahdollista ja levyä tuli kuunneltua sinä aikana todella paljon. Aivan huippukiekko! Yksi kaikkien aikojen parhaista levyistä ja ainakin vuoden 1987 levyistä menee heittämällä top 3:een.

No comments: