Tuesday, December 19, 2017

30 vuotta sitten - yksi parhaista popvuosista, osa 4: Soulin kummipoika

Vuoden 1987 yksi menestyksekkäimmistä tulokkaista oli monien vaiheiden jälkeen Lontooseen levyttämään päätynyt entinen Yhdysvaltain sotilas ja nyrkkeilijänäkin menestynyt Terence Trent D'Arby. Harva pystyi välttämään miehen neljää debyyttilevyn Introducing the Hardline According to Terence Trent D'Arby sisältämää hittiä. If You Let Me StayWishing WellDance Little Sister ja Sign Your Name nostavat levyn vuoden parhaiden joukkoon. Lisäksi levyltä voi nostaa esiin ainakin Let's Go Forwardin ja avausraita If You All Get to Heavenin. Erittäin hyvä levy!

Vuonna 1987 ei ollut vielä Music Televisionin Euroopan-version aika. Sen sijaan musavideot katsottiin joko kotimaisista ohjelmista, kuten Hittimittarista ja Levyraadista tai sitten ulkomaan taivaskanavilta kuten Sky Channeliltä ja Super Channeliltä. Ne pyörittivät paljon ensimmäistä TTD-singleä If You Let Me Stay, joka alkaa hempeällä puheosuudella, mutta rävähtää sitten varsin letkeään funkpopsvengiin. Biisi ei ole hirveän kaukana Rick Astleyn tuon vuoden jättihitistä Never Gonna Give You Up.



Levyn menestynein kappale lienee erittäin kova Wishing Well. Tymäkän basson ja rummuttelun kantama botne saa lisävauhtia syntsalla soitetusta huilumaisesta välisoitosta. Terencen laulaessa matalammalta ja raspimmin kuin edellisellä singlellä, tulee tästä biisistä mieleen James Brown.


Kolmantena singlenä julkaistu Dance Little Sister on vieläkin enemmän kallellaan Funkin Kummisedän suuntaan. Tässä siitä julkaistu livevideo:



Neljäs single oli tosiaan Sign Your Name -slovari.



Harmi ettei D'Arbylla pysynyt paketti kasassa tämän levyn jälkeen. Olihan seuraavallakin levyllä ja myöhemmin jokunen hyvä biisi, mutta aika lailla kaikki äijän parhaat paukut käytettiin tämän levyn kohdalla.

No comments: